ZONEN


ZONEN


Zonen er en afsluttet historie i fire bind. Den handler om pigen Ona og drengen Jos. De lever i en alt for nær fremtid, hvor alting er gået galt. Ona og Jos må stjæle og tigge mad, indtil de en dag får tilbudt et job: de skal finde en forsvunden ting til handelsmanden, Mister Wong. Der er kun ét problem: Tingen befinder sig på den anden side af muren, i Zonen, og derinde hersker ond magi fra Tiden Før.

Ona og Jos tager alligevel jobbet, og i Zonen opdager de, at ikke alt er, som de er blevet fortalt. Der er farligt i Zonen, ja, men der er ingen ond magi. Til genglæd er der en masse glemte opfindelser, som kan hjælpe dem og gøre deres liv bedre. Sammen med opfinderen Mester Jakobus går de på opdagelse i fortiden, men ikke alle er interesserede i, at sandheden om Zonen skal komme frem. Ona og Jos må ud i en kamp på liv og død mod magthaverne, kaldet De Klogeste, og banditten General Kodo, for at redde både fortiden og fremtiden.


Hver bog er på ca. 90 sider og illustreret af Bodil Bang Heinemeier. De fire bøger i serien hedder:


#1: Det Forbudte Land

#2: Gudernes Sang

#3: Paradisets børn

#4: De Fordømte


Illustration fra bind 1: Det Forbudte Land

"Alle 9-12-årige, der har læst de første 3 bind i science fiction-serien "Zonen", har glædet sig vanvittigt til seriens 4. og sidste bind. Nu er bogen her - og den er forrygende spændende"


"Det er en virkelig spændende og tilfredsstillende afslutning på en meget vellykket science fiction-serie. Det er lidt trist at serien nu er slut, for det har virkeligt været interessant at følge de sympatiske venner, Ona og Jos, i deres spændende og farlige liv i fremtidens verden, hvor alt er gået galt. Men historien har heldigvis også lyspunkter, humor og håb."


                 – Lektørudtalelser om Zonen fra DBC