DRENGEN DER VIST NOK VILLE VÆRE GOD

Drengen, Der (vist nok) Ville Være God


76 sider, Illustrationer: Maria Sangiorgio.

Forlaget Pil 2015


Sofus liv bliver meget besværligt, da pigen Petra begynder i klassen. Hun fortæller Sofus om alle de ting, han gør forkert: Han spiser æg fra burhøns og kød fra kødfabrikker. Og metallerne i hans mobil er gravet op af jorden af børnearbejdere i Afrika. Faktisk er alting, Sofus gør, forkert. Og hvad gør man så, når man gerne vil være en god dreng? "Drengen, der (vist nok) ville være god" henvender sig til skolernes mellemtrin og udkommer med tilhørende gratis læringsmaterialer, men kan også bare læses som en spændende og tankevækkende historie for børn om dyrevelfærd og forbrugeretik.


"En god og opbyggende historie til elever på mellemtrinnet – samtidig med at indholdet lægger op til debat om elevernes eget forbrug og deres holdninger til dyrevelfærd. Gennem arbejdet med bogen og dens velvalgte illustrationer skubbes til eleverne, så de kommer til at overveje egne holdninger og mulige ændringer i adfærd. Den kan anvendes isoleret i dansk eller blot som lystlæsning, men den vil også kunne inddrages i et nøjere planlagt fagsamarbejde mellem dansk og natur/teknologi."

                                                                                                             – Folkeskolen.dk

   

"Dyrevelfærd og forbrug er noget der snakkes meget om for tiden, og her er det fortalt på en ret skæg og overdreven måde, som gør, at man lige tænker over, hvad man selv spiser og køber. Jeg tror, at bogen kunne være fin at bruge, hvis man skal have om de emner i skolen."


                                                                                                             – Lektørudtalelse fra DBC